Ystäväni jakoi tänään kanssani pienen uutispätkän Iltalehden sivuilta ja ajattelin laittaa sen myös tänne. Miten masentavaa? Nyt kaikki peukut pystyyn, että Englannissa ei sataisi lunta ennen keskiviikkoa ja päästäisiin Jaskan kanssa lentämään Suomeen.

Lehtileike sanoo;

Mies ulkoilutti koiraansa Kilhopesa Durhamin kreivikunnassa. Leudon talven jälkeen maahan on luvassa selvästi kovempia pakkasia. (AP/LEHTIKUVA)Britanniassa maan oloihin poikkeuksellisen kylmä talvi on saanut viranomaiset huolestumaan. Lähipäiville odotetaan alimmillaan 11 pakkasastetta, ja lunta voi sataa myös Lontoossa ja saarivaltion eteläosissa.
Suomen Lapissa on mitattu jo lähes 40 asteen pakkasia, ja Etelä-Suomessakin kärvistellään parissakymmenessä pakkasasteessa. Britanniassa kymmenen asteen pakkasetkin ovat kuitenkin harvinaisia.
Daily Mail -lehden mukaan Britannian armeija on pantu valmiustilaan siltä varalta, että tilanne pahenee.
Britannian terveysministeriön mukaan kylmät olot lisäävät selvästi kuolleisuutta. Viikossa voi kuolla yli 1 500 ihmistä enemmän kuin lämpimämpinä kuukausina. Pakkanen tappaa erityisesti vanhuksia ja terveysongelmista kärsiviä.
Viranomaiset pelkäävät myös, että lumisateet ja pakkanen aiheuttavat tuhoa liikenteessä. Britannian talvi on toistaiseksi ollut hyvin leuto, eivätkä autoilijat välttämättä ole valmistautuneet äkilliseen muutokseen. Asukkaita Devonin ja Cornwallin kreivikunnissa on jo kehotettu välttämään autoilua muuten kuin pakon edessä.
Itä-Euroopassa kymmeniä on jo kuollut kovien pakkasten vuoksi.
IL

 

Tässä maassahan motarit vetävät tukkoon lumen ansiosta, koska kellään ei ole talvirenkaita. Lentokenttien kiitoratoja ei saada pidettyä kunnossa, koska aurauskalustoa ei ole. Yksinkertaisesti sanottuna, kukaan ei mene töihin, eikä töistä kotiin, kouluun, kauppaan tai muuallekkaan, -jos sataa lunta.

Huom. Kuvat ovat googlesta aiheeseen liittyen, eivät siis kuulu tuohon lehtileikkeeseen mitenkään.

Kirjoittelin eilen kuulumiset, joten jätän tämän tekstin tähän. *huokaus*