Aurinkoista tiistaita kaikille! Tai no, täällä se on ainakin aurinkoinen.

Kävimme eilen Jaskan kanssa vaunuttelemassa keskustassa. Otimme bussin ja asteet kohosi hetkittäin 16 plus asteeseen. HUH! Jouduin riisumaan pojalta päälimmäisen lakin ja avaamaan pukua, ettei olisi hikoillut vaunuissa. En ollenkaan valita, paljon kivempi on lämpösessä kävellä.
Sain ostettua parit synttärilahjat (sekä pojan kummisedällä että kummitädillä on helmikuussa synttärit) ja kortit ja tietenkin unohdin ostaa ystävänpäiväkortit. Ääh. Arvasin, että jotain unohtuu.

Olen Ystävänpäivän Suomessa, eri maissa mieheni kanssa siis. Olenkin miettinyt miten tekisin siitä spesiaalin tänävuonna. Hankalaahan se on, mutta jotain pitää keksiä. Piilotan vaikka pienen lahjan sille jonnekin etsittäväksi 14.2 :). Viime vuoden Ystävänpäivänä kerroin miehelle olevani raskaana. Siitä on hankala laittaa paremmaksi....
Mutta enköhän minä jotakin keksi :). Postimies toi kivoja valokuviakin, kun tilasin netistä printtejä viime viikolla. Jos ostan vaikka kehyksen ja kehystän kivan kuvan hälle yöpöydälle? Tai olisko muita ideoita?


En tiedä mihin tämä aamu meni. En ole ehtinyt syömään edes aamupalaa ja kello on 12.30?! Tai vedin tossa jugurtin, mutta ei se mikään aamupala ole. Hätävara ennemminkin ;)
Yleensä pyrin lähtemään puolissapäivin vaunuttelemaan, mutta tämä puolipäivä yllätti mut täysin saapumisellaan, joten poika nukahti sohvalle näille päikkäreille ja mennään sitten seuraavilla vaunuttelemaan. Elän toivossa, että Fedex ehtisi toimittaa legalisoidun/leimatun synt. todistuksen ennen sitä, jotta voisin kävellä postiin ja VIHDOINKIN toimittaa maistraattiin menevän kirjeen ja saattaa loppuun tän koko rekisteröintisirkuksen.

Pitää hehkuttaa muuten silläkin uhalla että koskaan ei kannattaisi kehua, mutta jätkä nukkuu nykyään yönsä yhdellä syötöllä. Riippuen tietty koska nukahtaa. Mutta jos menee normaalisti siinä 23 maissa yöpuulle, niin nukkuu kevyesti viiteen. JEJEE!!!

Amatööriäiti iskee jälleen; Kertokaas sitten mulle koska ja miten siitä yötissistä voi vierottaa?

Mummilta saatu body päällä <3. Miten tuo jätkä kasvoi niin nopeesti noihin kuuskakkosiin vaatteisiin, jotka vielä kuukaus takas näytti mun käsissä NIIN JÄTTISUURILTA, että arvelin siihen menevän kauan aikaa, ennenkuin se niitä käyttäisi. Toisaalta tosi kiva, että kasvoi, koska 62cm vaatteet on hällä ehkä kaikkein söpöimmät. Hurjasti söpöläisiä lahjaksi saatuja vaatteita, joita odotin että päästään käyttämään. Nyt sitten pelkään, että se jatkaa kasvuaan, eikä ehditä käyttämään kaikkia? No ok, ei niitä nyt NIIN paljon ole, mutta silti... 52cm kanssa kävi just niin, etten ehtinyt kaikkea sillä edes käyttämään. Paljolti siitäkin syystä, että kietasubodyt oli hurjassa käytössä helppoutensa vuoksi, niin muut bodyt jäi vähän sivuosalle.

Olemme lähdössä Ranskaan ja Belgiaan päiväreissulle lauantaina. Menemme miehen isän ja veljen kanssa autolla Eurostar junaan ja posotamme meren alta Ranskan puolelle, josta autolla Brysseliin torille ja sieltä takaisin Ranskaan jonnekin pikkukylään, jonka nimeä en muista. Sieltä Eurotunnelin vieressä sijaitsevaan kauppakeskukseen ja takaisin junalla Englantiin.
Mietein kuumeisesti mitä laitan pojalle päälle ja mitä otan sille mukaan. Autossa kuitenkaan ei tarvita toppauksia päällä ja tulee helposti kuuma..., mutta sitten taas vaunuissa voipi tulla kylmä jollei ole tarpeeksi päällä. Eli päädyin siihen, että laitan tuon lämpimän hupparin ja sammarit sille päälle autoon, alle body ja sukkikset. Sitten tuollanen vanupuku päälle vaunuihin kun ulkoillaan tovi siellä torilla. Ja viltti ympärille. Ei tule kylymä ;)
Toki otan ideoita vastaan muista mielipiteistä??

Nämä Katri-tädiltä saadut farkkuhaalarit on yhet suosikeistani. Niissä on toppaus sisällä niin tarkenee täällä kylmässä Englannissakin laittaa pojan lattialle :). Body on Hilla-tädiltä saatu joululahjaksi. Kannattelee muuten jo hienosti päätään.

Tässä on Jaskan kaveri Henry, joka piipahti meillä viime viikolla. Hän on vajaan kuukauden Jaskaa vanhempi, mutta nyt vasta saavuttanut kiinni pituudessa. Painossa tulee vielä jälkikädessä. Molemmat jannut on 59cm. Mun mielestä Jaska näyttää paljon pidemmältä?
Mä haluaisin kans nuo omppupotkarit jostain. Ne oli 2011 Suomen äitiyspakkauksessa. Jos jollakin on tai tietää jonkun, jolla on, niin kommenttiraitaa pliis!! Ne vois mennä vielä tovin päälle, ennenkun tuo jättiläinen venähtää taas pidemmäksi :)


Voi että mä odotan sitä kolmen viikon Suomen reissua!
Saunaa ja sukulaisia ja ystäviä ja lunta ja pakkasta...ja tietenkin Jaskan puolesta pitkiä vaunupäikkäreitä ulkona.
Mainitsinko jo, kuinka jätin pojan ulos keittiön ikkunan alle (etuoven vieressä olevalle patiolle) vaunuihin eräänä sadepäivänä sadesuojan alle? Niin... avasin keittiön ikkunan raolleen ja istuin keittiön tasolla läppäri sylissä pitäen vaunuja silmällä (ja korvalla :D).
No luulin kuulleeni pientä itkua ja menin ovelle ja näin naapurin kiinalaismiehen 1v tyttärensä kanssa tupakilla.

Kysyin siltä sitten että kuuliko se pojan itkevän ja osoitin vaunuja.
Miehen ilme oli vain kysyvä?
Toistin kysymykseni ja osoitin jälleen vaunuja (luulin jo, ettei tyyppi puhu englantia....).
Miehen suu aukesi ammolleen ja ilme oli niiiiiin syyttävä, kun hän sanoi kovaan ääneen; 
ONKO VAUNUISSA VAUVA SISÄLLÄ?!?!?
Siinä sitten päivitteli ääneen, kuinka vauvalla on varmaan kylmä ja miten voin jättää vauvan ulos vaunuihin nukkumaan...
Sanoin sille, että vauva nauttii raikkaasta ulkoilmasta ja ottaa pidempiä päikkäreitä ulkona, -ja sillä on kyllä riittävästi päällä herranenaika, enhän minä ole yksi brittiäideistä jotka eivät tajua pukea lapsilleen vaatteita päälle!

No, enpä ihmettelisi, jos seuraavan kerran oven taakse ilmestyisi sossutädit, kun "hylkään" vauvani ulos vaunuihin. Hohhoijaa. Jos olisin tiennyt, ettei kukaan tajua vaunuissa olevan vauvaa sisällä, niin olisin rauhallisin mielin voinut hänet ulos jättää. Mutta nyt naapurin ukko pitää taatusti silmällä jätänkö lastani ulos nukkumaan vai en, eli enpä voi enää ulos nukuttaa. Ottaa ihan älyttömästi päähän... Olisi vaan pitänyt hissukseen mennä tarkistamaan itse vaunut, eikä kysyä naapurin kinuskilta mitään. ÄÄH! Olen taas ensi kerralla viisaampi.

Eräs Skotlannissa asuva palstatuttuni kertoi hänen nukuttavan vauvaansa makuuhuoneessa ikkuna sepposen selällään ja vauvalla vanupuku päällä ja ovi kiinni, vähän siis kuin ulkona nukuttaisi. Juuri siitä syystä, ettei tällä saarella uskalla jättää vauvaa ulos, koska paikalliset suhtautuu siihen miten suhtautuu ja tietenkään se ei ole tässä maassa normaalia jättää vauvaa ulos nukkumaan juuri varmasti siitä syystä, miten ylikansoitettu maa tämä on ja täynnä ääliöitä, joihin ei voi luottaa.

No niin, josko menisin vihdoin sinne aamupalalle... Ihanaa viikon jatkoa kaikille!