Terveppä kaikille!

Oltiin evakossa miehen vanhempien luona viisi päivää, koska meidän kämppis toi töistään mukanaan mahataudin ja oksenteli ja paskanteli siinä sitten juuri sen yön, jonka aamuna äitini lensi takaisin Suomeen. Miehen isä nouti minut ja pojan luokseen aamu kuudelta samana aamuna ja olimme siellä sitten koko perheen voimalla viisi päivää. He halusivat, että nukumme heidän sängyssään, joten valtasimme heidän makuuhuoneensa ja mikäs siellä oli ollessa. Ainoa "ongelma" oli se, ettei heillä ollut nettiä. Olen siis ollut täyspimennossa....

Sain kauan kaivattua lepoa paljon ja olo kotiin tullessa eilen ehtoolla oli hyvin levännyt ja itsevarma. Äitini loi minuun viikon visiittinsä aikana paljon itsevarmuutta, josta olen kiitollinen.

Täällä paikalliset vauvan nukuttamisohjeet kuuluvat seuraavanlaisesti (joista kuulin tänään health visitorilta nuhteita):

  • Peitto ei saa yltää yli kainaloiden
  • Vauva pitää nukuttaa aina selällään
  • Kapaloida ei saa päähän asti, korkeintaan vartalo
  • Huoneen lämpötilan pitää olla 16-20 C

Ensinnäkin...nuo ohjeet ei toimi meillä alkuunkaan. Jaska nukkuu mieluiten kyljellään käärittynä kokonaan fleecehuopaan, joka yltää pään yli ja vielä nenän edessä puklurätti... ja voin kertoa että lämpötila ei todellakaan ole noin jäätävä!! Hei 16 astetta...haloo??? No, paikalliset eivät ole vielä edes kääntäneet lämmityksiä päälle ja meiltäkin lämmitys sopivasti hajosi viimeviikolla. Tänään putkimies kävi korjaamassa sen ja saimme lämmöt päälle <3. OI HAPPY DAY! Mutta health visitor sanoi, että no toki on sun omalla vastuulla jos nukutat vauvasi kyljelleen. Se voi helposti kääntyä naamalleen, tukehtua ja kuolla. Että yhtäkään kätkytkuolematapausta ei ole löydetty selällään maaten.
No kiva kuulla! Kiitos kun kerroit! Ainiin...ja sanoi vielä tosta ettei peitto saisi yltää pään ylle...
No en minä lastani tukehduttaa yritä! Yritän vaan pitää hänet lämpimänä täällä pirun kylmässä maassa ja jos hänellä ei ole lämmin, hän ei nuku.

Kostean ja kylmän ilmaston kiitoksena nurkissamme kasvaa myös HOME! YÖK!
Joka tietenkin on nyt vaan levinnyt...sitä on olkkarin nurkissa ja molempien makkareiden nurkissa. Meidän makkarimme on todella pahana...katosta lattiaan ikkunaseinä aivan vihreänä :( Löysin tänään vielä laatikostoni takaa vihreän nurkan. Olen ihmetellyt miksen saa alimmaista vaatelaatikkoani auki (mulla on Ikeasta ostettu iso lipasto vaatteille)...oletanpa että se on homehtunut sieltä takaa ja sen vuoksi laatikko ei aukea. Hyi hemmetti!!! Huomenna valokuvataan jokainen homeläiskä ja laitetaan vuokraemännälle. Tällaisesta homepesästä en TODELLAKAAN maksa £800 kuukaudessa vuokraa...ei tule kuuloonkaan. Meillä on pieni vauva, jonka terveyttä pitää myöskin ajatella! Todella hienoa, jos me saadaan astmaa tai muuta tästä kiitoksena.
Tuli myös mieleeni, kun poika oksentaa kotona aina kunnolla kaaressa kaiken ulos...mitä jos se johtuu homeesta? Anoppilassa oksensi kerran viiden päivän aikana... Tänään on oksentanut jo kaksi kertaa :( Poikaressu.

Pistetääs pari kuvaa taas Jaskasta :)

Pojalla on äitinsä varpaat, hahah :) Mä saan kans tuollalailla levitettyä varpaani, mutta mies ei saa. Mun isältä perittyä ;)

Tässä ollaan käärittynä ekalla vaunulenkillä <3 Samalla lenkillä tuli nainen vastaan vauvansa kanssa, arvioisin vauvalle ikää noin 3-6 kk ja pää paljaana pienellä oli eikä edes kunnolla vaatteita päällä :(. Tuli niin paha mieli sen vauvan puolesta...oli kuitenkin kylmä! Täällä joku 10 astetta lämmintä ja pirun kostea ilma...

Ilmeitä multa löytyy samallai kun äidiltäänkin tuossa iässä ;). Kädet huitoo niin, että eilen koppas isäänsä suoraan naamariin :D. Pieni nyrkkeilijämestari....ja jalat vatkaa siksakkia, yritä siinä sitten vaihtaa vaippaa ;) Taitolaji.

Tämä taisi olla otettu heti kotiin palatessa, joten rupee olemaan kohta pari viikkoa vanha kuva.


Ainiin, poika mitattiin tänään ja ikää siis on nyt 16 päivää ja jätkä on venynyt jo 4cm!! WHAAT...
Tasan 4kg painoi minimies ja oli siis 56cm pitkä.
Sinne jäi ne 52cm vaatteet.... ehdittiinköhän kaikkia pitämäänkään. Suomesta saadut kietasubodyt on olleet kovassa käytössä ja ovat edelleen. Myös Suomen kummilta saadut sukkikset on komiassa käytössä. Kaikki on kehuneet Jaskan vihreitä villasukkia, jotka mun mummuni kutoi <3. Ne on yllä päivittäin. Ne on ainoat villasukat, jotka ei ole vielä liian suuret.

Täällä muuten tuo vauvan punnitteminen on omalla vastuulla. Sanoi, että tervetuloa perjantaisin sitten tonne high streetin klinikalle, jos vauvan paino huolestuttaa. WHAT? Okei...eli voin aina perjantaisin käydä punnituttaas Jaskan jos haluan. No lupasin mennä viikon päästä perjantaina katsastamaan paikan.


Sitten vielä ilouutisia. Midwife kävi katsastamassa minunkin vointini ja sanoi tikkien sulaneen kivasti. Kyllä sen huomaakin, pystyn jo hieman istumaan ilmankin tyynyä. Mielummin toki tyynyn kanssa. Mutta pystyn jopa istumaan jo sohvalla! Mahtava tunne! Kyseli taas ehkäisystä... ei hemmetin hemmetti...uskoisivat jo että eiköhän meillä ehkäsystä ole huolehdittu muutamaksi kuukaudeksi ihan riittävästi :D Siellä se ehkäsy tuhisee sängyssään <3

Mahduin tänään myös FARKKUIHINI!!!! JEEEEEEE!!!! Ihanaa... nelisen kiloa on jäljellä raskaudesta. TAI NO...katotaan mitä mahtaa olla tän jälkeen...-vedän tässä hyvää tahtia konvehtirasiaa tyhjäksi :D Hahah pitäähän tuota farkkuihin mahtumista juhlia ;) Mutta sai kyllä tosi hyvän fiiliksen aikaan, että ne sujahti jalkaan. Pieni pömppö on jäljellä..vähän semmonen tyhjä reppu...
Ainiin ja löysin sitten niitä raskausarpiakin...luulin, että vältyin niiltä, mutta huomasin että aivan tonne alakarvoituksen rajalle oli tullut pari sormenkynnen kokoista arpea... En tainnut tarpeeksi alas asti öljyillä kookosöljyni kanssa. Mutta ei se mitn.

Kuinka kauan tuo linea negra muuten pysyy tuossa mahassa?
Ei näin jälkikäteen ole enää hirveän nätti, kun keskellä mahaa menee viiva :D

Blogi alkaa saamaan vähän useammin elämää, kuin tähän asti. Yritän päivitellä vähintään joka toinen päivä kuulumisia nyt, kun elämä alkaa tasoittumaan uomiinsa. Vierailijat ovat käyneet ja mies on palannut töihin. Ollaan kotona ja vauvanhoito alkaa sujua ongelmitta. Poika nukkuu komiat päikkärit kerrallaan, joten mulla on aikaa ja energiaa ainakin jossain kohtaa päivitellä aina blogia :). Multa kun ei odoteta vielä kotitöitä ;) Hyvä niin. Tänään kyllä siivoilin vaatelaatikostoani pois kesä- ja raskausvaatteista. Ollut energiaa...onneksi. Huominen voi olla taas päivä erilainen. Mene, näe ja koe.

Palataan astialle murut <3!!