Tai nää Britit kutsuvat sitä froglandiaksi, eli sammakkomaaksi... Ranskalla ja Englannilla on yhtä lämpimät suhteet, kuin Suomella ja Ruotsilla.

Jaska nukkuu ulkona vaunuissa. Nyt on 2.5h takanapäin jo unta kuulassa. Ihan hyvä niin. Normaalisti vetää sen nelisen tuntia tässä päivällä, mutta saatoin laittaa vähän liian tuhtia peittoa jätkän päälle...jotta toivottavasti nyt ei herää siihen, että on liian kuuma. Siellä on 6 astetta lämmintä tällä hetkellä ja päällä on vanupuvun lisäksi ohkasempi ja paksumpi fleecepeitto.

Tää on taas yksi näistä päivistä, kun mä lähden tekemään jotain asiaa ja huomaan tekeväni aivan jotain muuta hetken päästä ja olen taitavasti onnistunut unohtamaan mitä mä lähdin tekemään.

Lähdin hakemaan yläkerrasta pojalle vilttiä vaunuihin ja päädyin imuroimaan vessan ja makkarin lattioita... Siivosin vielä alakertaakin, kunnes tajusin, etten vieläkään hakenut sitä vilttiä.
Tää on NIIN tätä välillä.

Sisällä on tosi kylmä. Huomaa heti, että yölämpötilat on laskeneet alle nollan. Meillä kun ei öisin ole lämmityksiä päällä. Olen pitänyt Jaskan päällä nyt kahta peittoa öisinkin, jottei pojalle tulis vilu. Sen kädet on aina kylmät ja jotenki tuntuu kurjalta kun tietää ettei Suomessa olisi...


Noniin mutta Ranskan reissun kuulumiset. Olisin voinut ottaa vähän enemmän valokuvia, mutta jotenkaan en tajunnut? Ainoat kuvat siitä junastakin oli ihan tärähtäneitä... Se oli valtavan pitkä juna, joka sieltä Englannin kanaalin alta sitten Ranskan puolelle meidät vei. Varmaan toinen pää oli jo Ranskassa kun toinen lähti Englannista :D. Matka kesti 35minuuttia.

Todella hämärä kuva kuten sanoin. Junamatka meni hyvin ja Jaska sai istua setänsä sylissä ja harjotella autolla ajamista :). Se oli ihan innoissaan...

Saavuimme Calaisiin paikallista aikaa 8.50 ja ajoimme sieltä Belgian puolelle Brygge nimiseen kaupunkiin paikalliselle torille. Siellä myytiin ruokaa, juomaa, juustoja ja vaatteita. Myös käytettyjä. Ostin sieltä itselleni pari neuletakkia matkaan mukaan. Torin keskellä oli kiva patsasrypäs.

Kävimme myös syömässä torin varrella olevassa ravintolassa ja Jaska päätti olla hereillä koko sen ajan. Mutta ei kränissyt ennen kuin jälkkärin aikaan, jolloin lykkäsin sille tissin suuhun ja jatkoin syömistä :) Hän kiersi kätevästi sylistä syliin.

Bryggestä ajettiin Ranskan puolelle pieneen kyläpahaseen, jonka nimi oli St. Omar. Siellä mitään ollut....yhden kuvan nappasin kirkon raunioista ja tajusin vasta jälkikäteen taivaan olevan noin tummassa pilvessä. Silti muhun paistoi aurinko, jos katsotte kuvaa tarkkaan.

St. Omarista suuntasimme takaisin Calaisin kylään suureen ostoskeskukseen nimeltä Cité Europe, jonka parkkipaikka oli aivan tupaten täynnä. Saimme kiertää sitä vajaa tunnin ennen, kuin löysimme parkkipaikan! Tässä vaiheessa Jaska päätti tehdä selkäkakkat, mutta onneksi päästiin nopeesti sisälle vaihtamaan vaatteet ja vaippa. Ja ONNEKSI selkäkakkoja tuli vain yksi matkan aikana :). Olin varautunut neljällä eri vaatekerralla, jos niitä olisi tullut enemmänkin.

Jaska matkasi autossa koko päivän varsin tyytyväisenä ja söi parin tunnin välein. Nyt on myös autossa kokeiltu vaipan vaihto isän sylissä ja sekin sujui oikein mallikkaasti!

Ja rätti maistui. Sekä nyrkit. Poika syö nyrkkejään ja kuuuuuuuolaa kuin paraskin limaetana :D. Välillä laitan sille kaulaan ruokalapun, jottei tarttisi paitoja vaihtaa jatkuvasti. Mitä sitten, kun se alkaa hampuilemaan??

Löysin kaapin pohjalta ihanat kuteetkin, jotka eivät olleet olleet päällä vielä kertaakaan... Pitäisi ostaa pojan vaatteille uusi laatikosto, kun tämä nykyinen on hieman rämä...

Cité Europesta löysin pari paitaa ja hameen, joka ei sitten mahtunutkaan mun päälle. Ottaa ihan hitosti päähän! Ja se oli MUKA kokoa 36....paskan marjat! Mutta olipa ainakin -70% eli ei ollut hirveä konkurssi.

Jaskakin sai parit uudet yökkärit sieltä ja koko oli 3kk ikäiselle (siellä kunnei senttejä näköjään käytetä kokoina?) juu ja arvaatte varmaan, että niin on naftit jo jaloista ettei mene päälle kuin ehkä viikon enää... voi voi :(

Reissun jälkeen Jaska on nukkunut reippaasti yönsä. Taisi reissailu väsyttää?
Joka yö sen jälkeen ottanut 7h putkeen unta palloon ja syönyt yössä siis vain kerran. En oikein laske tuollasia aamu kahdeksan jälkeen olevia syöttöjä enää yösyötöiksi. Hienosti maataan sängyssä ja nukutaan sinne puolille päivin pojan kanssa molemmat :D. Äiti kiittää, nam. Toivottavasti nämä jatkuu!

Reenaillaan jo kovasti liinan käyttöä ja toivottavasti se alkaa sujumaan ennen Suomeen lentämistä.

Kuva vielä loppuun tommosesta taulusta jonka olisin halunnut ostaa...mutta taidankin väsätä itse joskus kun ehdin ja jaksan.

Ja toinen...

Tytille kiitokset omppupotkareiden tarjoamisesta <3. KIITOS KIITOS!!! Laitan jotakin vastalahjaksi <3

tupullekin kiitokset käynnistä. Nukahtaako sun yksvuotias ihan ihtellään sinne partsille vaunuihin vai joudutko kärräämään häntä ensin pihalla? Jaska nukahtaa monesti jo siihen, kun puen sitä :) <3

Annelie kiva kun kävit taas. Mä odotan kans innolla jo suomen reissua!

 

 KANSSABLOGGAAJILLE (joiden blogit löytyvät tuolta sivupalkista) haluaisin sanoa että en kykene jättämään kommentteja jostakin syystä suurimpaan osaan blogeista :o???? Koneeni jumittuu täysin. Joten jos minusta ei kuulu, se johtuu siitä.